Ev Mantısı Tarifi

Tatseli - Nevzat :) Gülümseten Tatlar
  • Kategori: Mantı Yapımı - Bu tarif 500 Gr. paket mantı içindir.

Tencereye haşlama suyunu alın, 1 çorba kaşığı tuzu ve sıvıyağı ekleyerek yüksek ateşte 1 taşım kaynatın.

Su kaynayınca mantıları suya atın ve hafif diri kalacak biçimde 14-15 dakika haşlayın.

Delikli kepçe ile sularini iyice süzdürerek geniş bir borcama alın.

Sarımsakları biraz tuz ekleyerek havanelinde dövün ve yoğurtla karıştırın.Sarımsaklı yoğurdu mantıların üzerine dökerek yayın.

Küçük bir kapta margarini eritin. Eriyen yağın içine kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın,kokusu yayılınca mantının üzerine gezdirerek servis yapın.